torsdag 7 oktober 2010

Tips för No Limit Hold’em

Medan Limit Hold’em ofta kallas för en vetenskap kan no-limit ses mer som en konst. Om du är van vid att spela i limit spel kan det hända att du känner att dina pokerstrategier inte håller måttet för de vilda spel som No Limit Hold’em poker erbjuder. Dessa är tips som du då kan följa:

1: Lär dig oddsen – I limit poker är det viktigt att du förstår både oddsen för “catching draws” så väl som de indirekta oddsen.

2: Var inte förutsägbar- En bra spelare varierar sitt spel beroende på situationen och är oförutsägbar nog för att kunna lura motståndare till att lägga sig eller att kasta in hela sin hög med marker vid fel tillfälle.

3: Låt dig inte fångas - Låt dig inte bindas till en hand du inte kan spela. Om du inte är villig att spela en hand tills slutet är det antagligen bäst att inte satsa någonting alls. Enligt samma argument; om du börjar på en bra hand men floppen visar sig dålig, bör du tänka noggrant. Att fullfölja en bra hand för att den ser bra ut till en början kan få dig utsparkad ur spelet snabbt.

4: Granska de andra spelarna - Det viktigaste är din egen hand men det betyder inte att de andra spelarnas strategier inte är viktiga. Om någon lägger sig under stress är det vikigt att komma ihåg det. Om någon försöker köpa ut andra från potten är det också viktigt att komma ihåg.

5: Granska din egen strategi – Precis så som du granskar de andra spelarena, granskar de även dig. Det är alltid viktigt att granska sig själv för att se hur de andra spelarna ser dig. Försök att mixtra med ditt spel under omgångarna så att du inte blir förutsägbar.

Detta är endast några få tips. Allt eftersom att du lär dig vilka område inom ditt spel som du bör förbättra kan du själv göra research för specifika områden i poker samt om hur du förbättrar dessa.

Inga kommentarer: