lördag 10 maj 2008

Tv-spels profilen: Sonic

Sonic the Hedgehog är en utav de mest kända tv-spelshjältarna, skapad av SEGA. Han är den centrala figuren i serien med samma namn, och är SEGAs maskot. Hans mest kända förmåga är hans snabbhet .


Han har länge porträtterats som största rivalen till Mario, skapad av Nintendo.

Förmågor


Snabbhet: Hans mest kända förmåga är hans snabbhet, och han har nått upp till Mach 1. Även om hans snabbhet aldrig har förklarats, så har den officiella amerikanska hemsidan förklarat det med att "han föddes med förmågan". En annan förklaring är att igelkottar i Sonics universum är "födda snabba". Han har sina sneakers för att kunna motstå hettan som genereras av friktionen.

Spindash och Spinjump: Han kan rulla ihop sig till en boll både, när han hoppar och när han är på marken. Det ger honom skydd mot fiender, men det kostar fart. Han har utvecklat andra tekniker med dessa förmågor som grund, bl.a:

"Den målsökande attacken" : där han, i luften, rullar snabbt mot målet för att skada eller förstöra det. Han kan senare fortsätta till nästa mål (, eller använda tekniken flera gånger mot samma fiender. Denna teknik introducerades i Sonic Adventure.

Inga kommentarer: